

| Ingredience: | |
| hovězí maso | 800 g |
| slaniny / špek | 150 g |
| dýně hokaido | 1/2 |
| celer | 1 ks |
| mrkev | 2 ks |
| menší rajče | 2 ks |
| citron | 1 ks |
| bobkový list | 4 ks |
| nové koření | 4 ks |
| bílé víno | 3 dcl |
| voda | 3 dcl |
| smetana | 2 dcl |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Hrnkový knedlík: | |
| mléka | 1 hrnek |
| hrubá mouka | 1 hrnek |
| vejce | 2 ks |
| rohlík | 2 ks |
| sůl | 1 lžička |
Nedávno mě kamarádka prosila o radu s tím, že v lednici má jen hovězí maso a dýni. Inspirována svíčkovou omáčkou, na kterou jsem měla obrovskou chuť hned, když řekla "mám hovězí a nevím co z něj", vymyslela jsem pro ni tuto omáčku. A od té doby jsem měla místo svíčkové chuť na ni, takže ani realizace z mé strany na sebe nenechala dlouho čekat.
Tuhle omáčku jsem dělala v podstatě, jako svíčkovou, jen jsem přidala dýni. Hovězí maso jsem nasolila a prošpikovala špekem. Můžete použít i libovolnou slaninu. prostě, co dům dá. Položila na plech a zasypala ho drobně nakrájenou zeleninou, kterou jsme si připravili dle surovin. Samozřejmě koření nezapomenout a zalít bílým vínem. Zbytek dolejete vodou a zavíráme plech. Dáme do trouby cca. na dvě hodiny, dokud není hovězí maso měkké.
Poté vyndám maso, přecedím šťávu či si dáte práci s vyndáváním koření zvlášť.
Poté rozmixuji, zjemním smetanou, kterou nechám lehce projít varem a případně dochutím. Solí, vínem či octem. Dle chuti každého.
přeji Vám doboru chuť!