Pažitka
Název:

Hovězí s dýňovou omáčkou a hrnkovým knedlíkem


Hovězí s dýňovou omáčkou a hrnkovým knedlíkem


Ingredience:
Ingredience:
hovězí maso800 g
slaniny / špek150 g
dýně hokaido 1/2
celer1 ks
mrkev2 ks
menší rajče2 ks
citron1 ks
bobkový list4 ks
nové koření4 ks
bílé víno3 dcl
voda3 dcl
smetana2 dcl
sůl špetka
pepř špetka
Hrnkový knedlík:
mléka1 hrnek
hrubá mouka1 hrnek
vejce2 ks
rohlík2 ks
sůl1 lžička
Postup přípravy:

Nedávno mě kamarádka prosila o radu s tím, že v lednici má jen hovězí maso a dýni. Inspirována svíčkovou omáčkou, na kterou jsem měla obrovskou chuť hned, když řekla "mám hovězí a nevím co z něj", vymyslela jsem pro ni tuto omáčku. A od té doby jsem měla místo svíčkové chuť na ni, takže ani realizace z mé strany na sebe nenechala dlouho čekat. 

Tuhle omáčku jsem dělala v podstatě, jako svíčkovou, jen jsem přidala dýni. Hovězí maso jsem nasolila a prošpikovala špekem. Můžete použít i libovolnou slaninu. prostě, co dům dá. Položila na plech a zasypala ho drobně nakrájenou zeleninou, kterou jsme si připravili dle surovin. Samozřejmě koření nezapomenout a zalít bílým vínem. Zbytek dolejete vodou a zavíráme plech. Dáme do trouby cca. na dvě hodiny, dokud není hovězí maso měkké.
Poté vyndám maso, přecedím šťávu či si dáte práci s vyndáváním koření zvlášť.
Poté rozmixuji, zjemním smetanou, kterou nechám lehce projít varem a případně dochutím. Solí, vínem či octem. Dle chuti každého.

přeji Vám doboru chuť!


Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno