Pažitka
Název:

Hovězí se žampiony a brusinkami s brusinkovou rýží


Hovězí se žampiony a brusinkami s brusinkovou rýží


Ingredience:
Ingredience:
hovězí (krk, péro)1 kg
žampiony500 g
hovězí vývar400 ml
brusinkový kompot300 g
červený vinný ocet100 ml
rozmarýn3 velké snítky
česnek4 stroužky
větší červená cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
olej trochu
hladká mouka dle potřeby
Postup přípravy:

Na první pohled zvláštní kombinace, která vás ve finále nadchne....

Žampiony oloupeme a překrojíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme olej a dáme na něj restovat žampiony a cibuli. Orestujeme jen asi 5 minut a dáme ne dno pomalého hrnce. Do výpeku po žampionech dáme orestovat maso (vcelku) které jsme si osolili a opepřily. Orestujeme ze všech stran a i s výpekem přendáme do pomalého hrnce. Přilijeme vývar a přidáme 200 g brusinek, utřený česnek a rozmarýnu. Přiklopíme a zapneme pomalý hrnec na stupeň 1 na 7 hodin.

Po této době vyndáme maso a žampiony a odložíme do tepla. Šťávu propasírujeme. Ve studené vodě si rozšleháme hladkou mouku a podle potřeby omáčku zahustíme a necháme provařit.  Pak vrátíme žampiony. Maso naporcujeme.

Do uvařené rýže vmícháme zbytek brusinkového kompotu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno