hovězí maso (roštěná, hovězí ořech) | 500 g |
sojová omáčka | 50 ml |
srybí omáčka | 30 ml |
chilli habaňéro | 1 ks |
sezam | 1 lžička |
zázvor | 1 lžička |
česnek pravý | 2 stroužky |
fazolky | 200 g |
tymián | pár snítek |
olej | 30 ml |
sůl | špetka |
koriandr | špetka |
Barmský recept....
Maso nakrájené na tenké nudličky obalíme v sojové omáčce, zázvoru a rybí omáčce. Takto připravené maso orestujeme na oleji, přidáme česnek na plátky, papričku habaňero, zelené fazolky a sezam a zlehka prohodíme po dobu cca 5min. Na závěr přihodíme nahrubo nasekaný koriandr a tymián. Je to voňavé a jednoduché jídlo plné chutě! Příloha, rýže nebo smažené nudle.
Podrobné info: