Pažitka
Název:

Hovězí srdce s dýňovou omáčkou


Hovězí srdce s dýňovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí srdce800 g
mrkev1 ks
petržel1 ks
celer1 silnější plátek
bobkový list1 ks
nové koření5 kuliček
pepř5 kuliček
sůl špetka
Dále budeme potřebovat:
dýně Hokkaido600 g
Moravanka330 g
vývar ze srdce500 ml
smetana200 ml
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Z dýní mám nejraději Hokkaido a moc ráda z ní tvořím různé dobroty. Vyzkoušejte i vy mou pikantní dýňovou omáčku s hovězím srdíčkem.

Srdce očistíme od krevních sraženin, déme do hrnce, nejlépe tlakového, přidáme kořenovou zeleninu, koření a sůl. Zalijeme litrem vody a pod tlakem vaříme cca 50 minut doměkka. Po ochlazení hrnec otevřeme a srdce nakrájíme na silnější plátky. Koření a část vývaru odebereme a v hrnci necháme 500 ml.

Obsah sklenky s Moravankou bez chilli papričky dáme do cedníku, propláchneme vodou a přemístíme do tlakového hrnce k vývaru. Přidáme na větší kousky nakrájenou dýni, plátky srdíčka a opět pod tlakem vaříme 10 minut.

Poté plátky srdíčka z hrnce vyndáme a dáme stranou. Vše v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme a naředíme smetanou na konzistenci omáčky. Necháme projít varem, podle potřeby ochutíme solí a podáváme s plátky srdíčka.

Na přílohu se hodí knedlík nebo rýže.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno