Pažitka
Název:

Hovězí steak a rösti


Hovězí steak a rösti


Ingredience:
Ingredience:
hovězí vysoký roštěnec nebo svíčková uleželá (stařená)1 ks
vařené brambory (vařené den předem 18 minut)200 - 250 g (na jednu porci)
cibule (4 cibule na 1 kg brambor)1 ks
sádlo kousek
máslo4 oříšky
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Kdo by odolal šťavnatému hovězímu steaku....

3 cm vysoký opepřený steak vložíme na těžkou rozpálenou pánev, ztlumíme tak na 3/4 výkonu, po 3 minutách otočíme, osolíme a děláme další 3 minuty. Po té steak opět otočíme, osolíme, dáme navrch čtyři oříšky másla, přikryjeme pokličkou a odstavíme tak na 6-8 minut. Nakonec výpek zalijeme vývarem, provaříme a vložíme 4 oříšky másla (máslo už se nesmí vařit).

Rösti:
oloupané brambory 1/2 nastrouháme na nejhrubším struhadle a druhou polovinu rozšťoucháme. Osolíme, opepříme a vše spojíme s osmaženou cibulkou na sádle. Já je mačkám  do trojúhelníkových formiček, pořádně stlačíme. Smažíme na oleji pozvolna z každé strany tak 5 minut.

Moje rada: Super jsou, když přidáte i česnek.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno