

| Ingredience: | |
| hovězí steak (výška cca 1-1,5 cm) | 3 ks |
| čtyřbarevný pepř | 1 lžíce |
| olej | 1 - 2 lžíce |
| růžová sůl | dle chuti |
| smetana ke šlehání | 250 ml |
| velké brambory | 3 ks |
| malá kedlubna | 2 ks |
| ghí | 2 lžičky |
Na tohle jídlo chodíme spíš do restaurace. Zkusila jsem ho připravit doma a i když jsem měla vítr z propečení, nakonec se povedlo a moc jsme si pochutnali.
Steaky rukou lehce naklepeme, potřeme olejem a posypeme polovinou drceného pepře. Necháme mimo lednici marinovat.
Na rozpálené pánvi pečeme podle toho, jaký stupeň propečení preferujeme. My máme rádi medium, takže jsem dělala 3min z každé strany a poté nechala na teplém talíři zakryté odpočinout asi 5-10min.
Do výpeku jsem nalila smetanu, přisypala zbytek pepře, lehce osolila a zredukovala.
Jako přílohu jsem zvolila bramborovo-kedlubnové pyré. To jsem připravila uvařením brambor a kedlubny v osolené vodě doměkka. Ke scezeným jsem přidala ghí a sůl a vyšlehala dohladka.