Pažitka
Název:

Hovězí steak s pepřovou omáčkou


Hovězí steak s pepřovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí steak (výška cca 1-1,5 cm)3 ks
čtyřbarevný pepř1 lžíce
olej1 - 2 lžíce
růžová sůl dle chuti
smetana ke šlehání250 ml
velké brambory3 ks
malá kedlubna2 ks
ghí2 lžičky
Postup přípravy:

Na tohle jídlo chodíme spíš do restaurace. Zkusila jsem ho připravit doma a i když jsem měla vítr z propečení, nakonec se povedlo a moc jsme si pochutnali.

Steaky rukou lehce naklepeme, potřeme olejem a posypeme polovinou drceného pepře. Necháme mimo lednici marinovat.
Na rozpálené pánvi pečeme podle toho, jaký stupeň propečení preferujeme. My máme rádi medium, takže jsem dělala 3min z každé strany a poté nechala na teplém talíři zakryté odpočinout asi 5-10min.
Do výpeku jsem nalila smetanu, přisypala zbytek pepře, lehce osolila a zredukovala. 
Jako přílohu jsem zvolila bramborovo-kedlubnové pyré. To jsem připravila uvařením brambor a kedlubny v osolené vodě doměkka. Ke scezeným jsem přidala ghí a sůl a vyšlehala dohladka.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno