

| Ingredience: | |
| kvalitní hovězí steaky pokojové teploty (já použila hanger steak, může být z roštěnce nebo svíčkové) | 2 ks |
| hrubá sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| olej | trochu |
| Na omáčku: | |
| malá cibule nebo šalotka | 1 ks |
| čerstvé žampiony | několik |
| kyselá okurka | 1 ks |
| sladká červená paprika | 1/2 lžičky |
| rajčatový protlak | 1 lžička |
| brandy | 3 lžíce |
| zakysaná smetana (já jsem přidala ještě cca 50 ml sladké) | 100 ml |
| máslo | kousek |
| vývar | trochu |
| zelená petrželka | dle chuti |
| sůl | špetka |
Spojení steaku a Stroganoffa (Stroganova) jsem viděla u kuchaře Romana Pauluse a moc se mi to líbilo. Proč krájet krásný kus masa na nudličky, když se do něj můžete pěkně zaříznout a chuť bude úplně jiná.