Ingredience: | |
kvalitní hovězí steaky pokojové teploty (já použila hanger steak, může být z roštěnce nebo svíčkové) | 2 ks |
hrubá sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
olej | trochu |
Na omáčku: | |
malá cibule nebo šalotka | 1 ks |
čerstvé žampiony | několik |
kyselá okurka | 1 ks |
sladká červená paprika | 1/2 lžičky |
rajčatový protlak | 1 lžička |
brandy | 3 lžíce |
zakysaná smetana (já jsem přidala ještě cca 50 ml sladké) | 100 ml |
máslo | kousek |
vývar | trochu |
zelená petrželka | dle chuti |
sůl | špetka |
Spojení steaku a Stroganoffa (Stroganova) jsem viděla u kuchaře Romana Pauluse a moc se mi to líbilo. Proč krájet krásný kus masa na nudličky, když se do něj můžete pěkně zaříznout a chuť bude úplně jiná.