Pažitka
Název:

Hovězí steak ze svíčkové


Hovězí steak ze svíčkové


Ingredience:
Ingredience:
hovězí svíčková (nejlépe stařená) 4 - 5 cm vysoký1 plátek
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
olej trochu
máslo6 oříšků
vývar1 dcl
Postup přípravy:

Jen málokdo by odolal šťavnatému hovězímu steaku....

Plátek hovězího masa potřeme lehce olejem, osolíme a opepříme. Takto připravený steak vložíme na rozpálenou těžkou pánev na 3 minuty z každé strany. Poté vložíme maso do trouby na 10 minut asi na 130°C. Ke konci pečení dáme rozpustit navrch 3 oříšky másla. Pánev zalijeme vývarem, chvíli provaříme a přidáme 3 oříšky másla. Steak je hotový a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno