Pažitka
Název:

Hovězí vývar s kořenovou zeleninou, pórkem a pažitkou


Hovězí vývar s kořenovou zeleninou, pórkem a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
hovězí vývar0,5 l
menší mrkev3 ks
petržel1/2 ks
pórek1/4 ks
pažitka dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Jelikož mi zbyl hovězí vývar z omáčky, tak musel být zužitkován a jak jinak než do základu polévky. V lednici jsem měla nádherný čerstvý pórek a na zahrádce už mi začala růst pažitka, takže volba byla jasná, popadla jsem ještě mrkvičku a dala se do práce.

Hovězí vývar jsem mírně naředila, přibližně 100-150ml vody. Do hovězího vývaru, který se již vařil, jsem přidala nahrubo nastrouhanou zeleninu - mrkev, petržel a pokrájený pórek, povařila do změknutí zeleniny a nakonec jsem přidala již bez vaření pažitku.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno