

| Ingredience: | |
| hovězí zadní | 250 g |
| stroužky česneku | 2 ks |
| plnotučná hořčice na maso | 2 lžíce |
| pepř | špetka |
| sůl | špetka |
| plátek slaniny | 5 ks |
| sýr s modrou plísní | 80 g |
| sádlo | 2 lžíce |
| cibule | 1 ks |
| plnotučné hořčice na omáčku | 2 lžičky |
| hovězí vývar | 250 - 300 ml |
| hotová jíška tmavá | 1 lžíce |
| másla | 1 lžíce |
Milovníci závitků si jistě přijdou na své. Ač to nevypadá, tento recept je velmi jednoduchý a nemusí se obávat, ani začátečník.
Plátek masa naklepeme natenko mezi dvěma mikroténovými foliemi.
Z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Poklademe plátky slaniny a hranolkami sýra.
Pevně zavineme a svážeme potravinářskou nití.
Na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran orestujeme a odložíme stranou.
Na témže sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, přidáme hořčici a chvilku restujeme.
Maso vrátíme zpět a podlejeme hovězím vývarem. Dusíme doměkka zhruba hodinu. Závitek poté vyjmeme a uchováváme v teple. Nezapomeneme odmotat nitě. Šťávu zahustíme jíškou, provaříme a přes jemné sítko přecedíme. Na závěr přidáme máslo i maso.
Podáváme s rýži a případně vařenou zeleninou a posypeme lehce čerstvou petrželkou, jako já sama. Přeji doboru chuť!