Pažitka
Název:

Hrachová kaše


Hrachová kaše


Ingredience:
Ingredience:
žlutý loupaný (půlený) hrách250 g
majoránka špetka
česnek3 stroužky
sůl dle chuti
k podávání cibuli orestovanou na sádle či másle dle chuti
uzené nebo kvalitní uzenina dle chuti
Postup přípravy:

Aby vaření hrachu dlouho netrvalo, je lepší si koupit žlutý hrách půlený, který se nemusí před vaření několik hodin namáčet.

Hrách zalijeme vodou, cca 2cm nad povrch a dáme vařit. Já většinou vařím v papiňáku a za chvilku je hotovo. Tento hrách se rozvaří na kaši sám, nemusí se už mixovat. Po uvaření přidáme utřený česnek, sůl a majoránku. Podáváme posypané osmaženou cibulkou a uzeným či uzeninou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno