

| Ingredience: | |
| suchý hrách (zelený, žlutý) | 250 g |
| uzený vývar | 1000 ml |
| uzený špek nebo slanina | 100 g |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| česnek | dle chuti |
| majoránka | špetka |
Provoněná polévka ze suchého hrachu....
Hrách si necháme přes noc namočený ve studené vodě. V téže vodě jej pak uvaříme doměkka. Vodu v průběhu vaření dle potřeby doléváme. Zatím nesolíme. Slaninu nebo špek si vyškvaříme dokřupava. Škvarečky vyjmeme a na tuk dáme mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou naředíme uzeným vývarem. Nemáme-li pak vodou. Polévku halabala promixujeme tyčákem, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou. Doředíme dle požadované hustoty. Škvarečky přidáme do již hotové polévky. Jako vložku použijeme rohlíkové krutonky. Můžeme dozdobit lístky čerstvé majoránky.
Podrobné info: