

| Ingredience: | |
| Ghí | dle potřeby |
| mražený hrášek Bonduelle | 350 g |
| pórek | 150 g |
| květák bez košťálu | 150 g |
| batát | 1/4 ks |
| voda | 1 l |
| mořská sůl | dle chuti |
| mletý kmín | špetka |
Ráno jsem přemýšlela, jakou polévku dnes uvařím. Po důkladném rozboru mrazáku na mě vykoukl sáček mraženého hrášku, syn miluje hrachovou polévku. Nebylo dlouho o čem přemýšlet. Otázkou bylo čím ji zahustit a přirozeně osladit, sáhla jsem po načatém batátu a květáku, polévka byla na světě a je výborná.
Na Ghí orestujeme pokrájený pórek. Přidáme hrášek, květák, pokrájený batát, orestujeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme do změknutí. Když je zelenina měkká, vše společně rozmixujeme.
Podrobné info: