

| Ingredience: | |
| zmražený hrášek | 400 g |
| citron | 1 ks |
| čerstvá máta | 4 lístky |
| sýr čedar | 50 g |
| česnek | 1 stroužek |
| voda | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
| olivový olej | 1 lžíce |
| libovolná uzenina | dle chuti |
| cibulka | dle chuti |
| sádlo | dle potřeby |
Dneska jsem vyzkoušela takový experiment v podobě hrášku s mátou a opečenou uzeninou. Jistě vás tento recept mile překvapí.
Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme asi 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a ponorným mixerem část (1/3 podrtíme).
Do této směsi přidáme 2 lžičky olivového oleje, nastrouhaný sýr čedar a zakápneme citronem. Promícháme s dalším nerozmixovaným hráškem. Pokud je směs příliš hustá, přidáme olivový olej. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem.
Podáváme s opečenou uzeninou. Posypeme hustě osmaženou cibulkou.
Je to takové polopyré, část hrášku je rozmixovaná a část hrášku zůstává bez mixování.