

| Korpus: | |
| pohanková mouka | 280 g |
| voda | 400 ml |
| hraška vanilka | 4 lžíce |
| kakao | 2 lžíce |
| kypřící prášek bio-nebio nebo vinný kámen | 3 lžičky |
| datlový sirup | 3 - 4 lžíce |
| Krém: | |
| rýžovo-kokosové mléko | 200 ml |
| mandlové mléko | 300 ml |
| Alsan bio | 50 g |
| hroznový cukr | dle chuti |
| vanilkový lusk - vanilka z něj | 1 ks |
| přírodní Šmakoun | 80 g |
| Poleva: | |
| jablka | 4 - 5 ks |
| skořice | dle chuti |
| Vivani hot chocolate vegan | dle chuti |
Oslava svátku se nesmí obejít bez mlsání a s těmito řezy nemám vůbec špatné svědomí, výživné, chutné prostě "mňami, mňami, mňaminy". Jak si pobrukoval náš malý oslavenec.
Příprava korpusu:
Prosejeme si pohankovou mouku, přidáme sypké suroviny, datlový sirup, začneme šlehat a postupně přiléváme vodu. Důkladně vyšleháme.
Pečeme na 180°C přibližně 15-20 minut, vyzkoušíme špejlí.
Připravíme si krém. Hrašku vanilka rozmícháme s rostlinným mlékem, přidáme Alsan, přivedeme k varu, stáhneme a vaříme nejméně 20 minut pod pokličkou, hraška je hotová když není cítit hrachová příchuť, přidáme vanilku a cukr, necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmixujeme se Šmakounem.
Vychladlý korpus si rozdělíme na dvě stejné poloviny, potřeme částí krému, přiklopíme druhou polovinou, potřeme opět krémem jak korpus, tak strany a na vrch rozetřeme rozvar z jablek a skořice, okraje posypeme skořicí. Můžeme ozdobit kousky nastrouhané čokolády.