Pažitka
Název:

Hrášková polévka


Hrášková polévka


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
hrášku400 g
menší petržel1 s
celer kousek
pórek (bílou část)1/2 ks
malá světlá kedlubna1 ks
mandlové mléko či jiné rostlinné nebo jen voda či vývar300 ml
voda1 - 1,5 l
mletý kmín dle chuti
himalájská růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Zelený hrášek obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek, a proto, pokud ho budeme konzumovat pravidelně, nejenom že uděláme radost chuťovým pohárkům, ale s jeho pomocí můžeme doplnit i své zásoby stopových prvků. Obsahuje vitamíny B a C, ale je bohatý i na zinek, fosfor, draslík, hořčík a železo, obsahuje i menší množství vápníku a fosforu. Během detoxikační kúry nechejme místo na našem talíři právě pro zelený hrášek! Zelený hrášek pomůže zbavit nahromaděných usazenin ze střev, je účinným čističem a nekompromisně vyčistí náš střevní systém od škodlivých toxických látek. Také je účinným pomocníkem při únavě. Takže určitě stojí za zařazení do jídelníčku.

Hrášek u nás teď frčí hlavně syrový, v polévce si musím dát hodně záležet, aby náš pitval nenarazil na slupky, takže u nás se mixuje a pasíruje. Příprava je velmi snadná a rychlá.

Na Ghí orestujeme pokrájený pórek, přidáme pokrájenou očištěnou kedlubnu, petržel, celer, prohřejeme a přidáme hrášek. Zalijeme vodou, přilijeme rostlinné mléko, osolíme a přidáme trošku mletého kmínu. Vše společně povaříme. Vaříme do změknutí zeleniny a následně rozmixujeme, dle chuti případně dosolíme. 

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno