Pažitka
Název:

Hrášková polévka s listovým salátem a sýrovými knedlíčky


Hrášková polévka s listovým salátem a sýrovými knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
jarní cibulka2 ks
hrášek500 g
ledový salát1/2 hlávky
cibule1 ks
olej2 lžíce
zeleninový vývar1,5 l
čerstvý sýr2 lžíce
Knedlíčky:
vejce1 ks
pohanková krupice1/2 hrníčku
nastrouhaný sýr (mozzarella a parmazán)1/2 hrníčku
sůl dle chuti
Nori vločky1 lžička
Postup přípravy:

Už se těším na jaro, tak aspoň "zelená" polévka . Pro inspiraci jsem zavítala na stránky Evy Francové. A protože jsem potřebovala trošku přebít tu sladkou chuť hrášku, servírovala jsem ji se sýrovými knedlíčky. A to bych nebyla já, abych zdraví ještě více nepodpořila. Dílky chlorofylu, který propůjčuje zelenou barvu, zvítězil dýňový olej. Třikrát hurá!

Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, poté přisypeme hrášek s nakrájeným salátem, osolíme a ještě dalších 15 minut opékáme. Potom přilijeme vývar a vaříme do změknutí. Rozmixujeme a dochutíme 2 lžícemi čerstvého sýra.
Knedlíčky připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a tvarujeme kuličky. Pokud je hmota příliš lepivá, přidáme krupici. Vaříme v osolené vodě, dokud nevplavou.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno