Ingredience: | |
jarní cibulka | 2 ks |
hrášek | 500 g |
ledový salát | 1/2 hlávky |
cibule | 1 ks |
olej | 2 lžíce |
zeleninový vývar | 1,5 l |
čerstvý sýr | 2 lžíce |
Knedlíčky: | |
vejce | 1 ks |
pohanková krupice | 1/2 hrníčku |
nastrouhaný sýr (mozzarella a parmazán) | 1/2 hrníčku |
sůl | dle chuti |
Nori vločky | 1 lžička |
Už se těším na jaro, tak aspoň "zelená" polévka . Pro inspiraci jsem zavítala na stránky Evy Francové. A protože jsem potřebovala trošku přebít tu sladkou chuť hrášku, servírovala jsem ji se sýrovými knedlíčky. A to bych nebyla já, abych zdraví ještě více nepodpořila. Dílky chlorofylu, který propůjčuje zelenou barvu, zvítězil dýňový olej. Třikrát hurá!
Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, poté přisypeme hrášek s nakrájeným salátem, osolíme a ještě dalších 15 minut opékáme. Potom přilijeme vývar a vaříme do změknutí. Rozmixujeme a dochutíme 2 lžícemi čerstvého sýra.
Knedlíčky připravíme tak, že všechny ingredience smícháme a tvarujeme kuličky. Pokud je hmota příliš lepivá, přidáme krupici. Vaříme v osolené vodě, dokud nevplavou.