Ingredience: | |
mražený hrášek | 500 g |
hladkolistá petržel | 1 svazek |
mozzarella sýr | 1 koule |
smetana | 1 dcl |
sůl | 1 špetka |
voda dle potřeby |
Nebojte se maminky této kombinace. Můj prcek snědl dva velké šufánky a ještě chtěl ubrat z talíře mého. Úspěch tedy rozhodně zaručen.
Jsem sice kuchařka ala vše od oka, ale zkusím vám recept, co nejvěrněji popsat.
Do třílitrového hrnce jsem vysypala sáček mraženého hrážku, přidala svazek hladkolisté petržele a zalila vodou. Vody dejte 0,5 l až 1 litr. Čím méně vody, tím bude polévka hustší. Však nezapomínejme, že nakonec přidáme i smetanu. Kdo zrovna nemá smetanu, může použít mléko.
Hrášek s petrželí vařím asi 15 minut. Mozzarellu jsem nakrájela na malé kostičky, přidala do polévky a poté rozmixovala tyčovým mixérem dohladka.
Následuje smetana, lehce provaříte a můžete podávat. Na talíři zdobíme ještě kousíčkem sýru a lístkem čerstvé petrželky.
Dobrou chuť, nejen dětem!