

| Ingredience: | |
| olivový olej | 1 lžíce |
| cibule, nakrájená najemno | 1 ks |
| česnek, nakrájený na plátky | 1 stroužek |
| středně velká brambory | 1 ks |
| zeleninový vývar + 500 ml vody | 500 ml |
| mražený hrášek | 300 g |
| hladkolistá petrželka | 100 g |
| lístky máty + na ozdobu | dle chuti |
| bílý jogurt | 100 g |
| sůl | dle chuti |
| čerstvě mletý černý pepř | dle chuti |
| Sporty chléb Penam | 4 plátky |
Může jiná barva reprezentovat víc jaro, než právě barva hrášku?
Olej rozpalte ve velkém hrnci nebo pánvi, pak na něm 4 minuty opékejte cibuli a česnek. Přidejte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody. Přiveďte k varu a povařte deset minut.
Přidejte hrášek a petrželku promíchejte, přiklopte a nechte probublávat tři minuty. Vhoďte mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem. Přidejte jogurt a dochuťte solí a pepřem; zahřejte, už nevařte. Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.
Sporty chléb opečte na sucho na pánvi a nebo v topinkovači.
Pro umocnění dojmu ozdobte hráškově zelenou polévku lžící jogurtu.
Podrobné info: