Pažitka
Název:

Hrášková polévka

vegan


Hrášková polévka


Ingredience:
Ingredience:
hrášek900 g
cibule3 ks
bazalkové pesto2-3 pol. lžíce
zeleninový vývar1200 ml
pepř špetka
sůl špetka
miso pasta4 čajové lžíce
citron / limetka dle chuti
Postup přípravy:

Tato výborná hrášková polévka nikdy nezklame. Je velmi chutná a nádherně jednoduchá.

Kdo by neměl rád čerstvý mladý hrášek. Vždycky se mi při jeho konzumaci vybaví dětství. Škoda, že se nedá tak často sehnat čerstvý, pokud není možnost si ho pěstovat.
Hrášek obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C a karoteny. Ve větším množství jsou zastoupeny minerální látky (fosfor, draslík, vápník a hořčík).

Polévku podáváme s česnekovým celozrnným toustem, grilovanou paprikou, sezamovými a dýňovými semínky a dozdobíme plátkem citrónu a bazalkou.

Jak na to:

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno