Pažitka
Název:

Hrášková pomazánka

vegetariánský recept


Hrášková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
povolený mražený hrášek či čerstvý loupaný1 hrníček
lučina100 g
smetana pár kapek
česnek2 stroužky
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

S počínajícím létem jsem se rozhodla, že budu odlehčovat večeře, na což se skvěle hodí pomazánky. A protože i pomazánka může být originální, zkusila jsem hráškovou. Chutná přesně tak skvěle, jako vypadá. 

Mražený hrášek jsem nejdříve spařila horkou vodou, aby povolil. Poté jsem jej rozmixovala spolu se dvěma stroužky česneku a pár kapkami smetany (opravdu jen malinko, aby se hmota lépe umixovala). Osolila jsem, opepřila a pomalu vmíchala kostičku Lučiny. Místo Lučiny by určitě bylo možné použít také žervé, tvaroh, jogurt nebo cottage. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno