Pažitka
Název:

Hráškové rizoto s rybími kousky a parmazánem


Hráškové rizoto s rybími kousky a parmazánem


Ingredience:
Ingredience:
filet pstruha lososovitého bez kůže360 g
kulatozrnná rýže natural200 g
hrášek200 g
cibule60 g
česnek2 velké stroužky
parmazán + na ozdobu50 g
máslo + lžíce na rybu20 g
řepkový olej2 lžíce
vývarcca 1,5 l
citron1/2 ks
tymián dle chuti
růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Nedávno padla hláška, že rýže a ryba nejdou dohromady. Když opominu naprosto jedinečnou chuť sushi, tak tohle rizoto tento mýtus jistě spolehlivě vyvrátí.

Na oleji zpěníme nadrobno sekanou cibuli a česnek, přisypeme rýži a krátce orestujeme. Zalijeme trochou vývaru, aby byla rýže jen lehce ponořená, a pomalu dusíme za občasného míchání a postupného dolévání vývaru.
Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka. Třetinu odložíme bokem a zbytek rozmixujeme a husté pyré.
Jakmile je rýže měkká, necháme odpařit přebytečnou tekutinu, vmícháme hráškové pyré, máslo, strouhaný parmazán a celé kuličky hrášku.
Sejmeme z plotny a necháme chvíli odpočinout, aby se sýr stačil rozpustit. Mezitím připravíme rybu. 
Filet nakrájíme na kousky, zakapeme citronem, posypeme tymiánem, popř. osolíme a opečeme na pánvi na másle dozlatova.
Rizoto servírujeme v hlubokém talíři s vidličkou a lžící.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno