Pažitka
Název:

Hráškovo-chřestová polévka


Hráškovo-chřestová polévka


Ingredience:
Ingredience:
mražený hrášek400 g
zelený chřest200 g
velká bílá cibule1 ks
česnek3 stroužky
máslo50 g
olivový olej1 lžíce
zeleninový vývar1,5 l
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
Postup přípravy:

I když to teď venku moc nevypadá, tak máme jaro a to se hodí nějaká pěkně barevná jarní odlehčená polévka. Já mám pro vás recept na krémovou polévku z hrášku a chřestu.

Pokrájela jsem nahrubo cibuli, česnek a chřest a dala jsem do hrnce s rozehřátým máslem a olivovým olejem. Vše jsem orestovala a zalila vývarem a nechala 10 minut provařit. Pak jsem vsypala hrášek a nechala ještě 3 minuty povařit. Vše jsem společně promixovala, dochutila solí, bílým pepřem a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno