Pažitka
Název:

Hráškovo-cuketový krém


Hráškovo-cuketový krém


Ingredience:
Ingredience:
bílá část pórku kousek
mladá cuketa1 ks
hrášek3 hrsi
česnek1 stroužek
čerstvý tymián pár snítek
čerstvá máta6 lístků
smetana50 ml
přepuštěné máslo dle potřeby
máslo oříšek
strouhaný parmazán dle potřeby
voda250 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Milovníci krémových polévek jistě nadšeně zajásají. Věřte, že tato zeleninová polévka provoní celý váš dům, pokud bude někdo klepat - neotvírejte! (smích)

Pórek nakrájíme na kousky a opečeme v hrnci na oleji či jiném tuku cca 2 minuty do změknutí. Poté přidáme nastrouhanou cuketu, sůl, pepř a opět opékáme. Přidáme rozdrcený česnek a necháme zavonět. Poté zalijeme vodou a povaříme do měkka. Poté přidáme hrášek. Od této doby by se neměla polévka dlouho vařit, aby si hrášek udržel pěkně zelenou barvu. Zalijeme smetanou a necháme chvíli provařit, stačí 1-2 minuty. Poté přidáme čerstvý tymián, pokud máme jen sušený, je lépe ho tam dát už na začátku při opékání zeleniny, a lístky máty. Vypneme plamen, rozmixujeme a vmícháme oříšek másla.
Dle chuti můžeme při podáváni ozdobit strouhaným sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno