Pažitka
Název:

Hráškovo-fenyklový krém


Hráškovo-fenyklový krém


Ingredience:
Ingredience:
šalotka50 g
fenykl500 g
brambory2 ks
přepuštěné máslo3 lžíce
domácí zeleninový vývar1 l
sůl dle chuti
pepř dle chuti
muškátový oříšek dle chuti
mražený hrášek350 g
smetana ke šlehání150 ml
Na ozdobu:
piniové oříšky dle chuti
fenyklová nať dle chuti
Postup přípravy:

Hráškový krém není nic neobvyklého, jedl ho jistě každý z vás. Když se ale k jemné chuti hrášku přidá výrazný fenykl, který polévku provoní a svou specifickou chutí obohatí, vznikne něco zcela nového a opravdu jedinečného. Vyzkoušejte si hráškovo-fenyklový krém podle tohoto receptu, bude vám chutnat.

1. Na přepuštěném másle si orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, kterou necháme zezlátnout. Poté přidáme očištěný a nakrájený fenykl a na kostičky nakrájené brambory a vše restujeme. 

2. Do hrnce si dáme zeleninový vývar a zahřejeme ho. Přidáme orestovanou směs a vaříme cca 15 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Nakonec vhodíme hrášek, který povaříme 2 - 3 minuty.

3. Polévku nalijeme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Poté přidáme smetanu a zlehka promícháme. 

4. Podáváme ozdobené na přepuštěném másle orestovanou fenyklovou natí a piniovými oříšky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno