

| Základ na dezert: | |
| mandlové mléko | 550 ml |
| vanilková hraška | 43 g |
| vanilkový lusk - vanilka z něj | 1 ks |
| datlový sirup | dle chuti |
| Bio České Ghíčko | 2 lžíce |
| Varianta s kešu, kakaem a Ghítelou: | |
| základ vařeného hraška krému | 220 g |
| Ghítela | 1,5 lžíce |
| rozemleté keš ořechy | 100 g |
| kakao Lifefood | 2 lžičky |
| datlový sirup | dle chuti |
| Varianta s banánem: | |
| základ vařeného hraška krému | 150 g |
| banán | 1 ks |
| mandle | na ozdobení |
Tak tohle je přímo ďábelská kombinace a tohle je teda velkáááá dobrota.
Základ dezertu je vždy stejný a můžete si jej dochutit dle vlastní chuti, nálady, já se rozhodla pro kešu, kakao a Ghítelu a v druhé variantě s banánem.
Do hrnce si nalijeme rostlinné mléko a promícháme jej s vanilkovou hraškou (hrách, směs obilovin-kukuřice, rýže, jáhly, přírodní vanilka, směs koření). Důkladně promícháme hrašku vanilka s mandlovým mlékem, přidáme Ghíčko. Za stálého míchání přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme pod pokličkou 20 minut. Před koncem varu přidáme vanilku. Necháme směs vychladnout. Já si směs rozdělila na dvě části, které jsem pak ochutila zvolenými surovinami. Rozhodla jsme se v jedné variantě pro kešu, kakao, Ghítelu a datlový sirup. Veškeré suroviny smícháme dohromady, rozmixujeme v hladký krém, naplníme do pohárů a ozdobíme jahodami. V druhé variantě jsem základ krému rozmixovala s banánem a ozdobila mandlemi.
Pokud chcete řidší konzistenci, přidejte navíc rostlinné mléko. Při vaření nezapomínejte míchat, může dojít k přichycení směsi.
Podrobné info: