Pažitka
Název:

Hráškový krém


Hráškový krém


Ingredience:
Ingredience:
pórek1/2 ks
zeleninový vývar nebo voda750 ml
zelený hrášek750 g
šlehačka200 ml
máslo2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Polévka, kterou (nevím proč) skoro vůbec nevařím, přitom je moc dobrá, opravdu slaďounká a má nádhernou, nezaměnitelnou, zelenou barvu jara. Myslím ji po dnešku zařadím častěji.

Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme do kastrolu restovat na rozpuštěné máslo. Poté vsypeme hrášek a zalijeme vývarem (vodou - v tomto případě můžeme přidat trošku česneku, kmínu, zelených bylinek, ale není to nutné) a dochutíme solí a pepřem. Vaříme cca 5-6 minut do změknutí hrášku.

Poté celý obsah kastrolu promixujeme tyčákem, přecedíme přes sítko a doplníme smetanou (případně 12% smetanou nebo i jen mlékem).

Podáváme s opečeným (sušeným) chlebem nebo houskou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno