Pažitka
Název:

Hráškový krém s kokosovým mlékem a polentovými hvězdami


Hráškový krém s kokosovým mlékem a polentovými hvězdami


Ingredience:
Ingredience:
mražený hrášek450 g
voda trochu
sůl dle chuti
česnek4 stroužky
kokosový krém1 plechovka
Postup přípravy:

I když na Štědrý den dodržujeme hodně tradic a kapr nesmí chybět, rybí polévka se moc nechytla, a tak už několik let vařím hráškový krém se sýrovými měšci. Manžel tuto polévku zbožňuje, a když mě dnes poprosil, jestli bych ji neuvařila k obědu, řekla jsem si, proč ne. Je rychlá, chutná a stejně si ji na Vánoce nedám kvůli kojení . Pro něj a Matýska jsem udělala klasiku se sladkou smetanou. A jelikož těhotenské chutě všechny jistě dobře znáte, mně tato kombinace dnes nestačila, a tak jsem si pro sebe uvařila variantu s kokosovým mlékem a ženy, je to pecka. Pokud máte rádi nevšední a nové chutě, určitě vyzkoušejte.

Hrášek zalijeme vodou jen tak, aby byl sotva schovaný a uvaříme do měkka. Trvá to 5-10min. Slijeme si bokem cca 1/2 tekutiny, dodáme kokosový krém (hustší kokosové mléko) nebo sladkou smetanu, prolisovaný česnek a vše rozmixujeme. Konzistenci případně doladíme odlitou vodou. Podle chuti dosolíme. Servírujeme s opečenou houskou nebo různými knedlíčky. Mně zbyl ze včera polentový, tak jsem si pohrála s vykrajováním. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno