Název:Hráškový krém s pórkem
            
          
	
  	    Ingredience:            
              | Ingredience na krém: | 
| mražený hrášek | 300 g | 
| smetana | 80-100 ml | 
| zeleninový vývar | 750 ml | 
| pórek | 250 g | 
| přepuštěné máslo | 2 lžičky | 
| střední šalotka | 1 ks | 
| sůl | 1 špetka | 
| pepř | 1 špetka | 
| Na ozdobu: | 
| nasekané oříšky - kešu, pistácie | 1 hrst | 
| olivový olej | 1 lžička | 
| černý a bílý sezam | 1 hrstka | 
| sůl | 1 špetka | 
            
        Postup přípravy:Většina z nás má ráda rychlé a jednoduché recepty. Tento hráškový krém je jedním z nich. Máte ho hotový do třiceti minut a uvidíte, jak se budou všichni olizovat až za ušima. K němu si už stačí jen ukrojit chleba nebo opéct bagetku.
	
        
- V hrnci na přepuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku a na tenká kolečka nakrájený pórek. Trvá to zhruba 5-8 minut. 
 
- Potom do hrnce nalijeme vývar, polévku necháme přijít k varu a poté do hrnce vhodíme mražený hrášek. Hrášek stačí povařit (na středním plameni) zhruba 15 minut. 
 
- Polévku stáhneme z plotny a necháme trochu zchladnout.
  
- Mezitím si připravíme oříšky. Na pánev dáme olivový olej, nasekané oříšky, sezam a vše trochu posolíme. Zlehka oříškovou směs na pánvi orestujeme. 
 
- Zchladlou polévku rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a podle chuti osolíme a opepříme. V mém případě jsem použila tyčový mixér Braun Multiquick 9X. Hrnec dáme znovu na sporák na střední plamen a polévku zahřejeme. Poté přilijeme smetanu a zamícháme. 
 
- Polévku podáváme posypanou připravenou směsí oříšků. 
Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Braun.
 
            
        Podrobné info:
        
        Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min
Autor:
    
	
   
    zavřít okno