Pažitka
Název:

Hráškový krém s pórkem


Hráškový krém s pórkem


Ingredience:
Ingredience na krém:
mražený hrášek300 g
smetana80-100 ml
zeleninový vývar750 ml
pórek250 g
přepuštěné máslo2 lžičky
střední šalotka1 ks
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Na ozdobu:
nasekané oříšky - kešu, pistácie1 hrst
olivový olej1 lžička
černý a bílý sezam1 hrstka
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Většina z nás má ráda rychlé a jednoduché recepty. Tento hráškový krém je jedním z nich. Máte ho hotový do třiceti minut a uvidíte, jak se budou všichni olizovat až za ušima. K němu si už stačí jen ukrojit chleba nebo opéct bagetku.

  1. V hrnci na přepuštěném másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku a na tenká kolečka nakrájený pórek. Trvá to zhruba 5-8 minut. 

  2. Potom do hrnce nalijeme vývar, polévku necháme přijít k varu a poté do hrnce vhodíme mražený hrášek. Hrášek stačí povařit (na středním plameni) zhruba 15 minut. 

  3. Polévku stáhneme z plotny a necháme trochu zchladnout.

     
  4. Mezitím si připravíme oříšky. Na pánev dáme olivový olej, nasekané oříšky, sezam a vše trochu posolíme. Zlehka oříškovou směs na pánvi orestujeme. 

  5. Zchladlou polévku rozmixujeme pomocí tyčového mixéru a podle chuti osolíme a opepříme. V mém případě jsem použila tyčový mixér Braun Multiquick 9X. Hrnec dáme znovu na sporák na střední plamen a polévku zahřejeme. Poté přilijeme smetanu a zamícháme. 

  6. Polévku podáváme posypanou připravenou směsí oříšků. 

    Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Braun.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno