

| Ingredience: | |
| mražený hrášek | 300 g |
| kuřecí nebo zeleninový vývar | 0,5 l |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| máslo | 2 lžíce |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| slanina | 6 - 8 plátků |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| drcené lněné semínko | na ozdobu |
Oblíbená polévka, kterou nelze vynechat, jarní, voňavá, skvělá a rychle připravená. Je také váš favorit?
Cibuli nakrájejte najemno, v hrnci nechte rozpustit máslo, na něm osmahněte dozlatova cibuli a přidejte prolisovaný česnek. Chvíli opékejte, zasypte moukou, promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte hrášek a vařte 10 - 15 minut. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a poté ještě propasírujte. Dochuťte solí a pepřem. Na pánvi osmahněte dozlatova a křupava slaninu. Polévku podávejte horkou s plátky slaniny a zasypanou lněným semínkem.
Podrobné info: