Pažitka
Název:

Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny


Hříbková omáčka se sušenými rajčaty na těstoviny


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý hřib1 ks
sušená rajčata naložená v oleji4 ks
smetana100 ml
nastrouhaný parmazán1 lžíce
žloutek1 ks
čerstvá bazalka dle chuti
máslo kousek
těstoviny uvařené al dente dle potřeby
Postup přípravy:

Včera jsem byla v lese. Už mám od srpna takový houbařský absťák, že už jsem to nemohla vydržet. A co myslíte, jak to dopadlo ... Hned, jakmile jsem vlezla do lesa, na první cestě hříbek. Krásný, zdravý hříbek. Tak jsem se začala těšit na bohatý úlovek a vidina plného košíku mne hnala dál. Prolezla jsem celý les a zůstalo u jednoho, prvního, hříbku. Sucho a sucho, vůbec nic u nás neroste. Nevím, jestli se letos ještě dočkám. A protože byl jenom jeden a pochybuju, že budou další, vychutnala jsem si ho v jemné omáčce.

Houbu nakrájíme na plátky a orestujeme na kousku másla, osolíme a přidáme pokrájená rajčata. Promícháme a zalijeme smetanou. Necháme trochu zredukovat, vsypeme nastrouhaný parmazán, podle potřeby dosolíme a necháme rozpustit. Odstavíme a vmícháme bazalku a rychle žloutek spolu s uvařenými těstovinami a asi 1 - 2PL vody, ve které se těstoviny vařily. Už se nesmí těstoviny dále vařit, ihned podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno