Pažitka
Název:

Hříbková polévka s fazolemi


Hříbková polévka s fazolemi


Ingredience:
Ingredience:
voda či vývar dle potřeby
bílé fazole (2 bílých velkých a 2 bílých malých)4 hrsti
sušené hříbky2 hrsti
čerstvé hříbky (hmotnost po svaření)cca 150 g
velké brambory (použila jsem pečené v troubě ve slupce)3 ks
vysokoprocentní smetana200 ml
máslo tenký plátek
ocet na dochucení
pepř špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Kombinaci hříbků a fazolí si jistě zamilujete. Tato polévka je velice jednoduchá, vynikající a skvěle vás zasytí.

Fazole namočíme na noc do vody (každý druh zvlášť). Druhý den je slijeme a uvaříme v neosolené vodě do měkka (větší druhy vaříme nejdřív a menší přidáme v průběhu). K uvařeným fazolím dolijeme podle potřeby vodu (či vývar), přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory (pokud použijete jako já pečené, stačí je do polévky přidat až ke konci), všechny houby, máslo, základ osolíme a opepříme a vaříme do změknutí brambor (kvůli sušeným houbám ale ne méně než 20 minut). Poté přilijeme smetanu, přidáme posekanou petrželku a dochutíme kapkou octa. Už nevaříme, pouze prohřejeme a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno