Pažitka
Název:

Hříbkové rizoto s vlašskými ořechy, horským sýrem a pažitkou


Hříbkové rizoto s vlašskými ořechy, horským sýrem a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
rýže1 hrst
sušené hříbky namočené v mléce1 hrst
přepuštěné máslo nebo sádlo1 lžička
pokrájený česnek1 stroužek
pokrájená šalotka1 ks
posekané vlašské ořechy1 lžíce
strouhaný horský sýr/eidam/parmezán2 lžíce
pokrájená pažitka1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
drcený kmín dle chuti
Postup přípravy:

Máte doma ještě zásobu sušených hříbků? Pak mám pro vás tip na skvělý obídek.

Nejprve si uvaříme rýži.

Na másle/sádle si orestujeme česnek, šalotku, slité hříbky a posekané vlašské ořechy. Ochutíme solí, pepřem a kmínem. Poté vmícháme uvařenou rýži. 

Nandáme na talíř, zasypeme sýrem a pažitkou.

Určitě vyzkoušejte! 

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno