

| Ingredience: | |
| hříbky | 350 g | 
| zakysaná smetana | 150 g | 
| celer | 200 g | 
| menší petržel | 1 ks | 
| česnek | 3 stroužky | 
| cibule | 1 ks | 
| zeleninový vývar | 1,5 l | 
| citronová šťáva | dle chuti | 
| sypký bobkový list | dle chuti | 
| snítka tymiánu | dle chuti | 
| máslo | dle potřeby | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | dle chuti | 
Již dlouhou dobu jsem měla chuť na houbovou polévka, ale až nyní jsem dostala houby, tak zkouším, co se dá.
Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na malé kousky.
 V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme pokrájený česnek, cibuli, nakrájenou zeleninu a pokrájené houby.
 Přidáme sůl, pepř a podusíme do měkka.
 Pár podušených plátků hub dáme stranou a použijeme je nakonec na ozdobu krému.
 Když se částečně tekutina vydusí, zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme sypký bobkový list, snítku tymiánu a povaříme cca 25 minut.
 Odebereme trochu sosu, do kterého nalijeme zakysanou smetanu, rozšlehanou s moukou a krátce povaříme.
 Hotovou polévku ponorným rozmixujeme na hladký krém a ještě dochutíme pepřem solí a citronovou šťávou Rozlijeme na talíře, dozdobíme plátky hříbků a snítkou petrželky a teplé podáváme.