Pažitka
Název:

Hříbkový krém se zeleninou


Hříbkový krém se zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
hříbky350 g
zakysaná smetana150 g
celer200 g
menší petržel1 ks
česnek3 stroužky
cibule1 ks
zeleninový vývar1,5 l
citronová šťáva dle chuti
sypký bobkový list dle chuti
snítka tymiánu dle chuti
máslo dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Již dlouhou dobu jsem měla chuť na houbovou polévka, ale až nyní jsem dostala houby, tak zkouším, co se dá.

Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky, zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na malé kousky.
V hrnci rozpustíme kousek másla, přidáme pokrájený česnek, cibuli, nakrájenou zeleninu a pokrájené houby.
Přidáme sůl, pepř a podusíme do měkka.
Pár podušených plátků hub dáme stranou a použijeme je nakonec na ozdobu krému.
Když se částečně tekutina vydusí, zalijeme ji zeleninovým vývarem, přidáme sypký bobkový list, snítku tymiánu a povaříme cca 25 minut.
Odebereme trochu sosu, do kterého nalijeme zakysanou smetanu, rozšlehanou s moukou a krátce povaříme.
Hotovou polévku ponorným rozmixujeme na hladký krém a ještě dochutíme pepřem solí a citronovou šťávou Rozlijeme na talíře, dozdobíme plátky hříbků a snítkou petrželky a teplé podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno