Pažitka
Název:

Hříbky na paprice


Hříbky na paprice


Ingredience:
Ingredience:
tvrdé hříbky400 g
zeleninový vývar350 ml
31% smetana ke šlehání200 g
silný plátek máslo2 cm
malá cibule1 ks
sladká mletá paprika1 zarovnaná lžíce
solamyl1 zarovnaná lžíce
drcený kmín1/2 lžičky
mletý pepř špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když může být kuře na paprice, tak proč si na paprice neudělat třeba i hříbky.

Drobně nakrájenou cibulku necháme zpěnit na rozehřátém másle, přidáme na kostičky nakrájené hříbky a promícháme. Dále přidáme bobkový list a kmín, zasypeme paprikou a opět promícháme. Ihned zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a pod pokličkou, slabým varem dusíme 15 minut.

Ve smetaně rozmícháme solamyl, vlijeme k podušeným hříbkům, opepříme a necháme minutu povařit. Na přílohu se hodí vařené brambory.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno