

| Ingredience: | |
| tvrdé hřiby | 400 g |
| jádra vlašských ořechů | 100 g |
| plátek másla | 2 cm |
| malá šalotka | 1 ks |
| vejce | 4 ks |
| kurkuma | 1/4 lžičky |
| nasekané lístky petrželky | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| mletý pepř | dle chuti |
Je sezona hříbků a mně zbylo od pečení štrúdlu trochu oříšků. Udělali jsme si netradiční, ale velice dobrou smaženici.
Hřiby a cibuli očistíme.
Hřiby nakrájíme na větší kousky nebo silnější plátky. Cibuli a ořechy nasekáme nadrobno.
Do pánve na rozehřáté máslo dáme dosklovita restovat cibuli. Přidáme hřiby, ořechy, osolíme a pozvolna restujeme cca 15 minut.
Zasypeme kurkumou a pepřem podle chuti. Promícháme a nakonec přidáme rozšlehaná vejce. Mícháme cca 3 - 4 minuty do osmažení vajec.
Hotovou smaženici dle potřeby dochutíme a posypeme petrželkou.
Podáváme teplé s čerstvým pečivem.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ