

| Ingredience: | |
| polohrubá mouka | 1 hrnek |
| hladká mouka | 1/2 hrnku |
| zakysaná smetana | 250 ml |
| nastrouhaný banánek v čokoládě | 1 ks |
| olej | 1 a 1/2 lžíce |
| moučkový cukr | 1 hrnek |
| vanilkový cukr smíchaný s kurkumou | 1 balíček |
| vejce | 2 ks |
| prášek do pečiva nebo jedlá soda | 1 balíček |
| jahody nebo jiné ovoce | cca 15 ks |
| Na potření: | |
| zakysaná smetana | 1 kelímek |
| mekký tvaroh | 1 ks |
| ztužovač Dr. Oetker | 1 balíček |
Zase jeden moučník, který je nejen vláčný, ale zároveň i osvěžující. Pokud nevíte co k nedělnímu kafíčku, určitě nebudete litovat.
Uvedené suroviny shora smícháme metličkou a vsypeme nastrouhaný banánek v čokoládě nebo margotku. Zamícháme. Vlijeme na plech s pečícím papírem a posypeme ovocem (měla jsem jahody na půlky nakrájené).
Upečeme na 180 stupňů na cca 20 minut. Buchtu necháme vychladnout a nakonec potřeme směsí z tvarohů, zakysané smetany a ztužovače. Dáme přes noc do chladničky, a pokud na to nebudete chodit, jako já, tak vydrží krásně ztuhlý do samého rána a nádherně se krájí. Je to koláček na 100 % jistotu. Vyzkoušeno dvakrát, doporučuji udělat večer, je to cik cak moučník. Chlazený je wow.