Pažitka
Název:

Hrnková buchta s ovocem a zakysanou smetanou


Hrnková buchta s ovocem a zakysanou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka1 hrnek
hladká mouka1/2 hrnku
zakysaná smetana250 ml
nastrouhaný banánek v čokoládě1 ks
olej1 a 1/2 lžíce
moučkový cukr1 hrnek
vanilkový cukr smíchaný s kurkumou1 balíček
vejce2 ks
prášek do pečiva nebo jedlá soda1 balíček
jahody nebo jiné ovocecca 15 ks
Na potření:
zakysaná smetana1 kelímek
mekký tvaroh1 ks
ztužovač Dr. Oetker1 balíček
Postup přípravy:

Zase jeden moučník, který je nejen vláčný, ale zároveň i osvěžující. Pokud nevíte co k nedělnímu kafíčku, určitě nebudete litovat.

Uvedené suroviny shora smícháme metličkou a vsypeme nastrouhaný banánek v čokoládě nebo margotku. Zamícháme. Vlijeme na plech s pečícím papírem a posypeme ovocem (měla jsem jahody na půlky nakrájené).
Upečeme na 180 stupňů na cca 20 minut. Buchtu necháme vychladnout a nakonec potřeme směsí z tvarohů, zakysané smetany a ztužovače. Dáme přes noc do chladničky, a pokud na to nebudete chodit, jako já, tak vydrží krásně ztuhlý do samého rána a nádherně se krájí. Je to koláček na 100 % jistotu. Vyzkoušeno dvakrát, doporučuji udělat večer, je to cik cak moučník. Chlazený je wow.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno