

| Tmavé těsto: | |
| hrubá mouka | 1 hrnek (250ml) |
| hladká mouka | 3/4 hrnku |
| holandské kakao | 1/4 hrnku |
| kypřící prášek | 1 ks |
| cukr | 1/2 hrnku |
| mléko | 1 hrnek |
| olej | 1/3 hrnku |
| vejce | 2 ks |
| Tvarohové těsto: | |
| tvaroh | 1 ks |
| mascarpone (lze nahradit tvarohem) | 1 balení |
| mléko | 1/2 hrnku |
| vejce | 1 ks |
| škrob (nebo pudinkový prášek) | 1 lžíce |
| cukr | 2 lžíce |
| citronová kůra | dle chuti |
| Dále budete potřebovat: | |
| ovoce (třešně) | dle chuti |
Navečer jsme s Emi sfoukly hrnkový super kakaový koláč s tvarohem, třešňovým rozvarem a třešničkami. Zítra pokračujeme v krasojízdě, na řadě je kompot na přání manželovy maminky.
Tmavé těsto
Všechny suroviny v míse smícháme ručním šlehačem, rozetřeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný, jak je kdo zvyklý).
Tvarohové těsto
Všechny suroviny smícháme v misce. Opatrně vylijeme na tmavé těsto, rozetřeme tak, aby se nám obě vrstvy nesmíchaly, jde to dobře, tvarohové těsto je řidší. Navrch rozmístíme ovoce dle chuti a sezóny - já dala tentokrát vypeckované třešně. Z části jsem si udělala rozvar a tvaroh povrchu ještě pokapala, ale není to nutné.
Ať se vám povede!
Podrobné info: