Pažitka
Název:

Hrnkový koláč s tvarohem a ovocem


Hrnkový koláč s tvarohem a ovocem


Ingredience:
Tmavé těsto:
hrubá mouka1 hrnek (250ml)
hladká mouka3/4 hrnku
holandské kakao1/4 hrnku
kypřící prášek1 ks
cukr1/2 hrnku
mléko1 hrnek
olej1/3 hrnku
vejce2 ks
Tvarohové těsto:
tvaroh1 ks
mascarpone (lze nahradit tvarohem)1 balení
mléko1/2 hrnku
vejce1 ks
škrob (nebo pudinkový prášek)1 lžíce
cukr2 lžíce
citronová kůra dle chuti
Dále budete potřebovat:
ovoce (třešně) dle chuti
Postup přípravy:

Navečer jsme s Emi sfoukly hrnkový super kakaový koláč s tvarohem, třešňovým rozvarem a třešničkami. Zítra pokračujeme v krasojízdě, na řadě je kompot na přání manželovy maminky.

Tmavé těsto

Všechny suroviny v míse smícháme ručním šlehačem, rozetřeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný, jak je kdo zvyklý).

Tvarohové těsto

Všechny suroviny smícháme v misce. Opatrně vylijeme na tmavé těsto, rozetřeme tak, aby se nám obě vrstvy nesmíchaly, jde to dobře, tvarohové těsto je řidší. Navrch rozmístíme ovoce dle chuti a sezóny - já dala tentokrát vypeckované třešně. Z části jsem si udělala rozvar a tvaroh povrchu ještě pokapala, ale není to nutné.

Ať se vám povede!

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Linnertová

    zavřít okno