Pažitka
Název:

Hruškovo-čokoládový chlebíček s minimem cukru


Hruškovo-čokoládový chlebíček s minimem cukru


Ingredience:
Ingredience:
hrušky - oloupané a nakrájené na kostičky2 ks
rostlinný nebo kokosový olej60 g
třtinový nebo kokosový cukr50 g
špaldová mouka (nebo i jemná celozrnná)240 g
strouhaný kokos60 g
neslazené kakao1 vrchovatá lžíce
strouhaná vysokoprocentní čokoláda1 lžíce
prášek do pečiva1 ks
mletá skořice1 lžička
sůl špetka
vejce1 ks
mléko nebo kefír200 ml
Postup přípravy:

Krásné ráno, u nás dnes trošku hned při snídani zhřešíme a pořádně si zamlsáme. 

Vše, kromě hrušek, dáme do mísy a promícháme. Hrušky dáme na pánev a malinko je podusíme, asi 5 minutek. Pak opatrně zamícháme do těsta. Dáme do chlebíčkové formy vystlané pečícím papírem a pečeme na 170 stupňů asi 45 - 50 minut, zkoušíme špejlí. Necháme na mřížce vychladnout. Podáváme s jogurtem/tvarohem/skyrem. Vše si můžeme přiladit medem, špetkou skořice a vanilky. 

Dobrou chuť.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno