

| Ingredience: | |
| vlašské ořechy | 200 g |
| kompotované hrušky | 1 velká sklenice |
| olej | 120 ml |
| moučkový cukr | 150 g |
| vejce | 1 ks |
| žloutek + sníh z bílku | 1 ks |
| polohrubá mouka | 230 g |
| prášek do pečiva | 1 lžička |
| mletý zázvor | 1 lžička |
| nálev z hrušek | 100 ml |
Milujete hrušky? Vyzkoušejte tento recept na hruškový koláč, kterému dodají tu správnou chuť ještě vlašské ořechy.
Ořechy nahrubo posekáme, hrušky nakrájíme na kostičky. Celkem cca 5 - 6 celých hrušek podle velikosti.
Olej, cukr, vejce a žloutek ušleháme do pěny. Mouku, kypřící prášek a zázvor smícháme a prosejeme na pěnu. Přilijeme nálev, zapracujeme a přisypeme hrušky a ořechy. Promícháme a opatrně vmícháme sníh.
Dortovou formu vymažeme a vysypeme a hotovou směs do ní přelijeme. Uhladíme povrch a můžeme ještě dozdobit kousky hrušek.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.
Hotový koláč necháme vychladnout a uležet, nejlépe přes noc. Podáváme se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ