Pažitka
Název:

Hrušky na červeném víně


Hrušky na červeném víně


Ingredience:
hruška2 ks
červené víno4 dcl
celá skořice1 ks
hřebíček4 ks
hnědý cukr1 vrchovatá lžíce
šťáva z citronu1/2 ks
Ingredience:
Postup přípravy:

Pro velký úspěch jsem je musela zopakovat a návštěva si na nich velmi pochutnala....

Hrušky oloupeme a vložíme do připravené lázně do kastrůlku. Vaříme asi 30 -40 minut pod pokličkou - podle tvrdosti hrušek. Během vaření je obracíme. Po uvaření musí být hrušky měkké, ale ne rozvařené. Toto je velmi chutný dezert. Hrušky dáme na talířek a přelijeme vínem. Jsou výborné studené i vlažné.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno