

| Ingredience: | |
| houby (čerstvé i sušené) | dle potřeby |
| vajíčka | 4 ks |
| mléko bez laktózy | 400 ml |
| večerní chleba Penam | 1 balení |
| dětská krupička | 2 lžíce |
| velká cibule | 1 ks |
| nastrouhaný česnek | 1 lžíce |
| máslo (sádlo) | 20 g |
| majoránka | dle chuti |
| kmín | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| uzenina | dle chuti |
Vzpomínka na dětství. Toto je něco, co dělala moje maminka i babička. Je to levné české jídlo a to bych nebyla já, abych vám jej nepřipravila zase zdravěji.
Namočíme si pečivo do mléka a vytvoříme kaši.
Houby podusíme na cibulce.
K rozmočenému pečivu přidáme houby, krupičku koření, vajíčka a vypracujte hubníkovou hmotu.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Zapékací misku vymažeme a dáme do ní směs. Pečeme cca 60 minut.
Je výborný za studena, ale i teplý. Posypaný sýrem či nivou.
Podrobné info: