Pažitka
Název:

Hubník


Hubník


Ingredience:
Ingredience:
houby (čerstvé i sušené) dle potřeby
vajíčka4 ks
mléko bez laktózy400 ml
večerní chleba Penam1 balení
dětská krupička2 lžíce
velká cibule1 ks
nastrouhaný česnek1 lžíce
máslo (sádlo)20 g
majoránka dle chuti
kmín dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
uzenina dle chuti
Postup přípravy:

Vzpomínka na dětství. Toto je něco, co dělala moje maminka i babička. Je to levné české jídlo a to bych nebyla já, abych vám jej nepřipravila zase zdravěji.

Namočíme si pečivo do mléka a vytvoříme kaši.

Houby podusíme na cibulce. 

K rozmočenému pečivu přidáme houby, krupičku koření, vajíčka a vypracujte hubníkovou hmotu.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Zapékací misku vymažeme a dáme do ní směs. Pečeme cca 60 minut.

Je výborný za studena, ale i teplý. Posypaný sýrem či nivou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno