Pažitka
Název:

Hummus s pečenou mrkví


Hummus s pečenou mrkví


Ingredience:
Ingredience:
cizrnový humus200 g
mrkev200 g
olivový olej1 lžíce
italské koření1/2 lžičky
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Jestli milujete hummus, tento vylepšený hummus budete milovat ještě víc. Já jsem jeho milovnicí, ale občas je na mě trošku těžký. Díky tomu, že do něj ale přidáte rozmixovanou pečenou mrkev, vznikne z něj něco neskutečného. Můžete ho pak použít jako pomazánku na chleba nebo jako dip ke crudites (nakrájené zelenině). 

Mrkev si očistíme kartáčkem a nakrájíme podélně na čtvrtky. Poté ji dáme na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, přidáme koření a osolíme.

Pečeme v troubě na 180 stupňů 20-30 minut, dokud není hotová.

Mrkev necháme chvilku vychladnout a poté ji dáme do sekáčku, ve kterém ji rozmixujeme na pastu. Já na to používám sekáček, který je jako příslušenství k mému tyčovému mixéru od značky Braun.

Rozmixovanou mrkev smícháme s cizrnovým hummusem. Pokud se vám zdá hummus hodně hustý, můžete přidat trošku olivového oleje.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno